Mitä kaikkea teknologian avulla voidaan tehdä?

Internetin selailu, pelien pelaaminen, ihmisen lähettäminen kuuhun, sekä noin miljardin muuta asiaa, joita voit suorittaa teknologian avulla. Teknologia mahdollistaa myös erikoisiakin asioita, joita et välttämättä olet tullut koskaan ajatelleeksi. Pyrimme parhaamme mukaan avaamaan näitä sinulle, jotta voisit paremmin ymmärtää, mitä esimerkiksi koodaamisella voi saada aikaan, sekä miksi se on tämän hetken kuumimpia työpaikkoja Suomessa ja maailmalla!

Koodaamisella tarkoitetaan siis ohjelmointikielien hallintaa, erilaisten projektien rakentamiseksi / ylläpitämiseksi. Koodaamista on monenlaista ja ohjelmointikieliäkin on melkein yhtä paljon kuin itse kirjoittajiakin. Yleisimpiä kieliä ovat kuitenkin Pyhton, HTML, CSS, sekä Java. Näiden kielien varassa pyörii todennäköisesti n. 99,99% internetin sisällöstä, joita päivittäin kohtaamme. Hauskaa tästä tekee sen, että samoilla työkaluilla joilla rakennetaan kissa-meemejä päivittäin erilaisten keskustelulautojen palstoille, pystytään parantamaan esimerkiksi lääketiedettä, tai kehittämään avaruusmatkailua. Tietotekniikasta ja teknologiasta on siis monenlaista hyötyä / haittaa ja lopullinen vastuu tästä lankeaa niiden käyttäjälle, joka määrittelee mitä annetuilla työkaluilla saadaan aikaiseksi!

Lämpökamera

LämpökameraLämpökamera on yksi historiamme onnistuneimpia innovaatioita, huolimatta sen kokemasta “aliarvostuksesta”. Moni pitää lämpökameroita arkisena keksintönä, eivätkä tähän sen kummemmin kiinnitä huomiota. Tosiasiassa lämpökamera on yksi historiamme merkittävimpiä saavutuksia, sillä sen avulla pystyy tekemään äärimmäisen moninaisia asioita, joista on merkittävästi hyötyä mm. lääketieteessä, sekä rakennusalalla. Rakennusalalla lämpökamera on korvaamaton työväline, varsinkin kun puhutaan turvallisuudesta. Kameran avulla on mahdollisuus tutkia isojen rakennusten/siltojen rakenteita ja ottaa selvää siitä, tarvitsevatko ne kenties korjausta. Jokainen ymmärtää kuinka vakava asia on, jos esimerkiksi tiheään käytetyn sillan rakenteet ovat alkaneet murtua. Lämpökamera kertoo rakennuttajille sen, onko jokin tietty osa sillan rungosta paineen alla ja mahdollista korjausta vaativassa tilassa. Esimerkiksi tästä jutusta selviää, mitä kaikkea lämpökamera paljastaa toimistossa.

Auton infrapunatunnistimet

Uusimmissa autoissa on infrapunalla toimivat tunnistimet, jotka pystyvät senttimetrin tarkkuudella mittaamaan auton ulkopuolella olevia esteitä, esineitä, sekä ihmisiä. Mikäli olet esimerkiksi peruuttamassa tiukkaan paikkaan, autosi sensorit kertovat sinulle äänimerkein, mikäli olet kohta pakittamassa autoosi lommoa. Tämä on erityisen hyödyllinen varsinkin isoja autoja (rekkoja) ajaville ihmisille, joiden autossa on paljon ns. kuolleita kulmia. Osassa uusia autoja on myös automaattinen peruutustoiminto, jossa sinun ei tarvitse koskea edes rattiisi, saadaksesi autosi parkkiin!

HIrvivaara merkkiInfrapunalla toimiva tunniste pystyy myös ennaltaehkäisemään esimerkiksi hirvikolareita, sillä se tunnistaa tien ylittämistä miettivän, n. 500 kiloisen uroshirven nopeammin kuin kuski itse. Esimerkiksi iltahämärässä tien laitaa on vaikea havaita riittävällä tarkkuudella. Autosi tunnistin pystyy kuitenkin havaitsemaan hirven jo satojen metrien päästä, jättäen sinulle riittävästi aikaa reagointiin. Kyseessä on erittäin yksinkertainen keksintö, joka parhaassa tapauksessa säästää vuosittain useita ihmishenkiä.

Viihdekäyttöön tarkoitetut sovellukset

Myös viihteen ala on hyötynyt uusista innovaatioista, sillä he ovat saaneet oman osansa myös kehityksestä. Nykypäivänä on esimerkiksi mahdollista kännykkäapplikaation avulla seurata jääkaappisi sisältöä, sekä lämpötilaa. Mobiilisovellus kertoo sinulle jääkaappisi sisällön, sekä laskee sen hinnan / ravintoarvot halutessasi. Näitä kutsutaan nimellä “älyjääkaappi”, eivätkä ne varsinaista hyötyä kuluttajalleen tuo, mutta viihdykettä sitäkin enemmän.

Toinen teknologian kehittymisestä eniten hyötynyt ala on netticasinot. Erilaiset nettipelejä tarjoavat yritykset ovat tekniikan kehittyessä pystyneet tarjoamaan asiakkailleen mm. nopeampia rahansiirtoja, parempia pelejä, sekä mahdollisuutta pelata missä tahansa, milloin tahansa.Esimerkiksi kelatjakortit.com sivustolta löydät lukuisia tällaisia yrityksiä ja lukuisia muita on toki niin ikään olemassa. Mobiilipelaamisen kehittyminen on ollut tälle teollisuuden alalle lottovoitto. Jo lähes 70% kaikesta pelaamisesta tapahtuu kännyköiden välityksellä, joten kaiken pitää olla viimeisen päälle rakennettu, sillä mobiililaitteiden suoritustasot eivät luonnollisesti aivan vielä yllä tietokoneiden tasolle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *